Volgens Sony is de abonnementsdienst die Electronic Arts onlangs heeft aangekondigd voor Xbox One "niet van waarde voor de Playstation-gamer".

EA Access voor Xbox One kost 24,99 euro per jaar of 3,99 euro per maand en geeft daarna gratis toegang tot enkele games van de uitgever. Voorlopig zijn dit de Xbox One-games FIFA 14Madden NFL 25Peggle 2 en Battlefield 4.

Dat aanbod wordt daarna volgens EA snel uitgebreid. Ook krijgen leden korting op EA-games en kunnen ze demo's van bepaalde games eerder downloaden.

Game Informer vroeg aan Sony of de service, EA Access genaamd, ook naar Playstation 4 zou komen. Een woordvoerder voor het bedrijf reageerde via e-mail: "We hebben het EA Access-abonnement bekeken en besloten dat het niet de waarde biedt die de Playstation-consument gewend is."

Sony heeft zijn eigen abonnementsservice, Playstation Plus, waarbij spelers maandelijks enkele games gratis kunnen downloaden.

"Plus wordt 200 procent meer gebruikt sinds de lancering van de Playstation 4, wat aantoont dat gamers naar een service zoeken die verschillende dingen biedt, verspreid over verschillende apparaten, voor één lage prijs. We denken niet dat het van waarde is om per maand nog eens 3,99 euro te vragen aan onze fans om het EA-programma aan te bieden."

Review: Playstation 4 krachtig apparaat met geweldige controller