Nintendo heeft afgelopen kwartaal een verlies geleden ondanks een stijgende verkoop van de Wii U-console en Wii U Games.

Dat blijkt uit cijfers (pdf) over het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar 2014 van Nintendo, dat gelijk staat aan het tweede kalenderkwartaal van 2014. Het verlies kwam uit op omgerekend 72 miljoen euro.

De Wii U is in het kwartaal wereldwijd iets meer dan een half miljoen keer verkocht. In dezelfde periode van vorig jaar werden er 160.000 exemplaren van de console verkocht. Dat is een stijging van 219 procent.

Mogelijk is de stijging het gevolg van de lancering van Mario Kart 8 waarvan in de eerste maand 2,82 miljoen exemplaren werden verkocht. Meer dan 80 procent van de mensen die de game hebben gekocht, waren echter al Wii U-eigenaren.

De verkoop van games voor de Wii u steeg, vooral dankzij Mario Kart 8, met 326 procent. De verkoop van de Nintendo 3DS daalde in het tweede kwartaal. De handheld van Nintendo is 820.000 keer verkocht. In dezelfde periode vorig jaar werden er nog 1,4 miljoen exemplaren van verkocht.

Nintendo draaide 545 miljoen euro omzet, een daling van 8,4 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. Het netto verlies komt uit op 72 miljoen euro. Nintendo verwacht nog steeds dat het in het complete fiscale jaar 2014 3,6 miljoen exemplaren van de Wii U verkoopt.

Nintendo maakte tot slot bekend dat de game Captain Toad: Treasure Hunter in Europa defenitief is uitgesteld tot januari. Oorspronkelijk zou de game voor de feestdagen uitkomen.

Mario Kart 8: Pure lol voor de Wii U

Bekijk onze review van de Wii U