Twitter heeft afgelopen kwartaal boven verwachting gepresteerd, met een omzet van 321 miljoen dollar en 271 miljoen actieve gebruikers.

Dat meldt Twitter bij de bekendmaking van zijn kwartaalcijfers over de maanden april, mei en juni.

In dat tweede kwartaal van 2014 draaide Twitter met 312 miljoen dollar een hogere omzet dan de 283 die beursanalisten hadden verwacht. De omzet is 124 procent gestegen ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar.

Ook het aantal actieve gebruikers ligt met 271 miljoen hoger dan de 267 miljoen gebruikers die analisten hadden voorspeld. Ten opzichte van hetzelfde kwartaal vorig jaar is dat een stijging van 24 procent in actieve gebruikers. Wel is de stijging van 16 miljoen in lijn met vorig kwartaal, toen er 14 miljoen nieuwe gebruikers bij kwamen.

Advertenties

Het gemiddeld aantal mobiele gebruikers steeg nog meer ten opzichte van vorig jaar: 211 miljoen mobiele gebruikers, een stijging van 29 procent.

Ook het aantal keren dat Twitter-gebruikers hun tijdlijn raadplegen steeg. Afgelopen kwartaal keken gebruikers 173 miljard keer naar hun Twitter-tijdlijn, een stijging van 15 procent.

De omzet die Twitter met advertenties maakt steeg het afgelopen jaar 100 procent ten opzichte van vorig jaar, naar 1,60 dollar voor elke duizend keer dat naar de tijdlijn wordt gekeken. Dat zorgt voor een advertentie-omzet van 277 miljoen dollar, een toename van 129 procent. Daarvan werd 81 procent via mobiele apparaten verdiend.

De zes beste Twitter-apps voor je smartphone

De beste manieren om meer retweets te krijgen