Microsoft zou op korte termijn met twee nieuwe smartphones komen. Het zou gaan om een nieuw high-end-toestel en een 'selfie-smartphone'.

Dat meldt The Verge op basis van bronnen die zeggen dat Microsoft-hardwarebaas Stephen Elop beide toestellen tijdens een besloten vergadering al toonde.

De selfie-smartphone zou bekend staan onder codenaam "Superman" en een 4,7 inch scherm en 5 megapixelcamera aan de voorkant hebben. Bij huidige Lumia-toestellen zit er een 1 megapixelcamera aan de voorzijde.

Eerder meldde The Verge ook al het bestaan van de selfie-smartphone van Nokia. Volgens dat bericht zou het toestel eind dit jaar verschijnen.

Betaalbaar

Het andere toestel, met de codenaam "Tesla", zou waarschijnlijk een vervanger voor de huidige Lumia 720 zijn. Elop zou het toestel omschrijven als een "betaalbare high-end telefoon".

Het uiterlijk van de telefoon zou lijken op de recente Lumia 930, maar dan dunner. Ook zou het toestel een Preview-camera bevatten, de cameratechniek in duurdere Lumia-toestellen al een aantal jaar beschikbaar is.

Vorige week maakte Microsoft al bekend een nieuwe Lumia-telefoon voor minder dan 100 euro op de markt te brengen. Volgens een interne memo komt het bedrijf binnenkort bovendien met "andere high-end producten". Onlangs bracht Microsoft Windows Phone 8.1 uit.

De Nokia-telefoons die wij gaan missen

Wat is er nieuw in Windows Phone 8.1?