Canon komt in augustus met twee nieuwe bridgecamera's, precies tussen compactcamera's en spiegelreflexcamera's in.

De Powershot SX400 IS gaat 199 euro kosten en is compact. De Powershot SX520 HS is een echte zoomcamera en kost 279 euro.

Het verschil met een spiegelreflexcamera is dat er geen losse lenzen beschikbaar zijn en dat er geen optische beeldzoeker is om doorheen te kijken. In vergelijking met de compactcamera is de fotokwaliteit beter en zijn er meer zoommogelijkheden.

De SX520 HS richt zich dan ook specifiek op zoomen met 42x optische zoom en een groothoeklens van 42 mm.  Er is een maximale brandpuntsafstand van 1008 mm aanwezig en dat zorgt ervoor dat gebruikers kunnen inzoomen op objecten die zich ver weg bevinden.

Bijzonder aan de camera is dat er een verbeterde verzie van Zoom Framing in zit. Deze technologie laat de fotograaf een object selecteren zodat wanneer deze uit beeld dreigt te raken de camera automatisch uitzoomt. Op die manier kan een gezicht bijvoorbeeld altijd op hetzelfde formaat worden gehouden.

De camera presteert volgens Canon goed in het donker dankzij de 16 megapixel CMOS-sensor met belichting vanaf de achterzijde. Overige details zoals het sensorformaat ontbreken echter.

SX400 IS

De Powershot SX400 IS is lichter en kleiner dan de 520 en heeft 'slechts' 30x optische zoom. De brandspuntafstand is maximaal 720 millimeter. Deze camera maakt bovendien gebruik van een 16 megapixel CCD-sensor.

De verschillen tussen CMOS en CCD zijn afgelopen jaren afgenomen. De CMOS-sensoren zijn wat goedkoper te produceren, maar kunnen soms last hebben van ruis. De CCD-sensoren verbruiken echter meer energie. Beide toestellen beschikken over optische beeldstabilisatie. 

Hoe herken je een goede camera? Hier moet je op letten

Vergelijking: Drie populaire compactcamera's