Google test het tonen van een interactieve historische tijdlijn in zoekresultaten naar personen, bedrijven en gebeurtenissen.

Dat blijkt althans uit een video die Android Police ontving van Florian Kiersch, een Google+-gebruiker die eerder al over tests van Google berichtte.

Bij het zoeken naar de Eerste Wereldoorlog verschijnt boven in beeld een balk die in chronologische volgorde individuele aspecten van de oorlog omschrijft. Door de muis op deze elementen te houden verschijnt meer informatie over individuele veldslagen. Klikken op een element opent een nieuwe zoekopdracht.

De functie werkt ook bij het zoeken naar bedrijven. Een zoekopdracht naar Google levert informatie op over de oprichters en prominente medewerkers van het bedrijf. Verder worden grote overnames en gewonnen prijzen getoond.

Als wordt gezocht naar Andy Rubin, mede-oprichter van Android, is te zien naar welke universiteit hij ging en dat hij eerder werkte bij Apple.

Het uiterlijk van de tijdlijn lijkt zich nog in een vroeg stadium te bevinden. Het lijkt er dan ook niet op dat de functie binnen korte tijd openbaar zal worden gemaakt. Volgens Kiersch zal het zeker nog drie maanden duren voordat de functie echt verschijnt, al kan ook nog worden besloten om helemaal geen tijdlijn te introduceren.

Bekijk de video: