Per actieve gebruiker maakte Facebook in het afgelopen kwartaal 2,20 dollar omzet. Dat is de hoogste waarde per gebruiker ooit.

Dat maakt Facebook bekend tijdens de presentatie van de cijfers over het tweede kwartaal van 2014.

De afgelopen drie maanden is het aantal dagelijks actieve app-gebruikers gegroeid van 609 miljoen naar 654 miljoen. Van dat aantal gebruiken 391 miljoen mensen alleen de app om Facebook te bezoeken.

Het totale aantal maandelijks actieve gebruikers is het afgelopen kwartaal gegroeid met 40 miljoen gebruikers naar 1,32 miljard. Dat is een stijging van 3,1 procent ten opzichte van het vorige kwartaal. De groei in een jaar was zelfs ruim 14 procent.

De waarde van een Facebook-gebruiker bereikt het tweede kwartaal van dit jaar ook een recordhoogte. Een Facebook-gebruiker is gemiddeld 2,20 dollar waard. 

Facebook-ceo Mark Zuckerberg meldt dat Amerikaanse Facebook-gebruikers dagelijks gemiddeld zo'n 40 minuten aan het sociale netwerk spenderen.

Omzet

De omzet in het tweede kwartaal van 2014 bedraagt 2,91 miljard dollar. Daarmee blijft de omzet van Facebook groeien, want het vorige kwartaal bedroeg de omzet 2,5 miljard dollar en hetzelfde kwartaal in 2013 schreef het sociale netwerk een omzet van 1,8 miljard dollar. De nettowinst bedraagt 791 miljoen euro.

In totaal is 62 procent van de omzet afkomstig van mobiele advertenties en inkomsten. Het eerste kwartaal van 2014 was dit aantal 59 procent. Facebook introduceerde recentelijk videoadvertenties voor zijn mobiele apps.

Aandeel

Facebook ging in mei 2012 naar de beurs voor 38 dollar per aandeel waarna de waarde van het bedrijf kelderde. Het dieptepunt werd in augustus 2012 bereikt toen één aandeel 18 dollar waard was.

De koers van Facebook is na de presentatie van de kwartaalcijfers gestegen met zo'n 2,5 procent naar een waarde van 71 doller per aandeel.

Bekijk hoe Facebook is ontstaan en gegroeid

Vijf dingen die je moet weten over Facebook