LG heeft het 18 inch prototype van zijn oprolbare oled-tv getoond. Het bedrijf denkt een 60 inch versie in 2017 op de markt te hebben.

LG Display kondigde twee weken geleden al aan dat het werkt aan grote oprolbare schermen voor verkoop in 2017. Nu heeft het Zuid-Koreaanse bedrijf ook een video van zijn prototype gepubliceerd.

In de video is een 18 inch oled-scherm te zien dat ver naar voren en achteren wordt gebogen terwijl het bewegende en stilstaande beelden toont. Die beelden worden ogenschijnlijk niet vervormd door het vouwen van het scherm, alleen de kijkhoek heeft wat te lijden. De resolutie ligt met 1200 bij 810 pixels rond de 720p.

Transparant

In een andere video toont LG zijn transparante beeldscherm. Dat is doorzichtig, of er nou beeld op wordt getoond of niet. Het scherm laat volgens LG 30 procent van het licht door.

LG denkt beide technologieën in één groot scherm te kunnen combineren. Zo’n scherm moet in 2017 commercieel haalbaar zijn.

Hun flexibele eigenschap hebben oled-schermen te danken aan het gebrek van een losse backlight. Oled-diodes produceren zowel licht als kleur, en kunnen op een flexibele ondergrond worden gefabriceerd.

Schermmakers in Zuid-Korea zetten groot in op de techniek, die ook een superieure beeldkwaliteit belooft. Zowel Samsung als LG brachten al gebogen tv’s en smartphones met oled-scherm op de markt.

Review: Gebogen oled-tv LG heeft superieure beeldkwaliteit

Ultra hd en oled: Wat heb je er aan?