Netflix heeft nu ruim 50 miljoen gebruikers, waarvan bijna 14 miljoen buiten de VS. De omzet ligt met 1,34 miljard dollar licht boven verwachting.

Dat maakt Netflix bekend bij de onthulling van zijn kwartaalcijfers over het tweede kwartaal van dit jaar. De winst komt uit op 71 miljoen dollar. Dat is minder dan vorig jaar, maar meer dan de afgelopen kwartalen.

In thuisland VS groeide het aantal Netflix-abonnees de afgelopen drie maanden naar ruim 36 miljoen. Het aantal abonnees buiten de VS groeide naar 13,8 miljoen. Een jaar geleden lag het aantal Netflix-abonnees na dezelfde periode op ruim 37 miljoen.

Beweeg de cursor over de lijn om de aantallen te zien. De gegevens zijn afkomstig van Netflix. - (c)NU.nl/Jerry Vermanen

Prijsverhoging

Aparte cijfers over het aantal abonnees in Nederland geeft de streamingdienst niet. In mei verhoogde Netflix zijn prijs in de meeste landen. In Nederland steeg de prijs voor nieuwe abonnees van Netflix met een euro van 7,99 naar 8,99 euro.

"Er was een minimale impact in abonneegroei door deze prijswijziging", schrijft Netflix-ceo Reed Hastings zijn aandeelhouders. Netflix heeft ook aangekondigd dit najaar in sommige markten te beginnen met de verkoop van cadeaukaarten. Zulke kaarten met pre-paid-tegoed voor Netflix zullen in Nederland in eerste instantie niet verkrijgbaar zijn.

Meer landen

Vanaf september zal Netflix in meer landen te gebruiken zijn. De streamingdienst komt dan naar Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Zwitserland, België en Luxemburg.

Netflix produceert ook eigen series, waaronder House of Cards en Orange Is the New Black. Die tweede is in alle markten de best bekeken Netflix-serie. Voor zijn eigen series kreeg Netflix dit jaar 31 nominaties voor de Emmy's, de belangrijkste prijs voor tv-producties.