Apple wordt volgend jaar toch weer afhankelijker van Samsung bij de productie van de iPhone. 

Dat melden diverse buitenlandse media donderdag.

Samsung produceert al jaren schermen en processors voor de iPhones en iPads van Apple. In 2012 ontstonden geruchten dat de productie van schermen zou stoppen. Voor de iPhone 5S heeft Samsung naar verluidt dan ook geen display geproduceerd.

Verder sloot Apple dit jaar een overeenkomst met chipfabrikant TSMC die een deel van de processors van de iPhone 6 gaat maken.

TSMC

Volgens Reuters zal Samsung volgend jaar echter de productie van TSMC gaan overnemen waardoor de Zuid-Koreaanse fabrikant, die tevens een grote concurrent van Apple is, weer belangrijker wordt bij de productie van een toekomstige iPhone.

Reuters baseert zich op artikelen uit Taiwanese media en een analist van KGI Securities die na de presentatie van de kwartaalcijfers van TSMC stelde dat de productie van Apple-chips na dit jaar over is. De geruchten komen overeen met een bericht van bijna een jaar geleden van de Korea Ecomomic Daily.

Voor de iPhone 6 maakt Samsung naar verluidt slechts ongeveer een derde van de processoren. Dat toestel wordt in september verwacht. Voor de iPhone 6S of iPhone 7 zal Apple dus waarschijnlijk weer afhankelijker worden van Samsung.

Zo gaat de iPhone 6 eruit zien