Apple heeft productieproblemen met de nieuwe iPhone 6 waardoor het 5,5 inch-model mogelijk tot 2015 wordt uitgesteld.

Dat stelt althans analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities. Hij had in het verleden regelmatig juiste informatie over onaangekondigde Apple-producten in handen.

In een nieuwe verklaring laat Kuo weten dat Apple productieproblemen heeft met beide iPhone 6 modellen, zo meldt Macrumors. De nieuwe iPhone wordt in een 4,7 en 5,5 inch-versie verwacht en de eerste betrouwbare foto's zijn al gelekt.

De problemen met de 4,7 inch-versie zouden niet voor vertraging zorgen maar het grotere scherm van de 5,5 inch-variant zou voor exra moeilijkheden zorgen.

Scherm en kleur

Zo zou het scherm aan de randen niet goed reageren en een nieuw productieproces voor de metalen behuizing zou resulteren in een ongelijke kleur.

Door deze problemen wordt de 5,5 inch iPhone 6 mogelijk uitgesteld tot 2015 of komt de telefoon na oktober in zeer beperkte volumes beschikbaar. De iPhone 6-lancering wordt over het algemeen in september verwacht.

Er gingen al eerder geruchten over productieproblemen voor de grootste iPhone 6. Bloomberg, dat doorgaans goede bronnen rond Apple heeft, stelde onlangs echter dat beide modellen tegelijk uitkomen. Het hield daarbij wel een slag om de arm.

Bekijk alle gelekte foto's en details van de iPhone 6