Een koelbox op wielen die ook fungeert als waterdichte bluetooth-speaker, led-lamp, blender, flesopener en usb-lader, heeft binnen een week al 3,5 miljoen dollar opgehaald.

De Coolest, zoals de waterkoeler heet, wil via de crowdfundingsite 50.000 dollar ophalen, maar heeft daar nu dus al een veelvoud van binnengehaald. De Coolest is op de crowdfundingsite te koop voor 185 dollar (136 euro).

Met 3,5 miljoen dollar is het project de toptien meest succesvolle Kickstarter-projecten ooit binnengeracet. Het crowdfundingproject eindigt pas op 30 augustus, maar de Coolest heeft nu al een aantal van de meest succesvolle projecten ingehaald.

Het meest succesvolle Kickstarterproject tot dusver is smartwatch Pebble, dat als enige project de grens van 10 miljoen dollar wist te doorbreken.

De ontwikkelaar van het apparaat, Ryan Grepper, Grepper, probeerde al eerder een soortgelijke koelbox te verkopen op Kickstarter. Toen kwam haalde hij zijn doel van 125.000 dollar niet; hij kwam een krappe 23.000 dollar tekort. Zijn vorige koelbox had een ander design en iets minder functies. Bovendien werd die koelbox in de winter op de crowdfundingsite gezet.

De tien meest succesvolle Kickstartergadgets