De populaire berichten-app Yo, waarmee gebruikers alleen een 'Yo' naar elkaar kunnen versturen, waarschuwt Israëliers voor luchtaanvallen.

Dat meldt The Times of IsraëlTwee Israëlische ontwikkelaars hebben de dienst Red Alert: Israel voor Yo beschikbaar gemaakt. 

Red Alert: Israel waarschuwt gebruikers voor luchtaanvallen. De dienst toont onder andere het type luchtaanval en de locatie die onder vuur wordt genomen. Red Alert: Israel is beschikbaar als iOS- en Android-app.

Yo-gebruikers hebben de mogelijkheid om de updates van Red Alert: Israel te volgen, waardoor zij elke keer een 'Yo' ontvangen als er een luchtaanval is afgevuurd.

Radio

Bij Yo is het echter niet mogelijk om extra informatie in te zien. Het is dan mogelijk om andere middelen te gebruiken, zoals de radio, om meer informatie over de luchtaanval te weten te komen. Yo dient dan alleen als waarschuwingsmiddel.

Door de ondersteuning van Yo wordt de dienst van Red Alert: Israel uitgebreid. Ook zouden de apps van Red Alert: Israel niet overal binnen Israël werken, maar Yo wel.

Yo is gratis te downloaden voor Android of voor iPhone. De app heeft inmiddels meer dan twee miljoen gebruikers.

Yo is de simpelste berichten-app ooit

Achtergrond: Hoe de dood van 3 Israëlische tieners de lont in het kruitvat was