In het Braziliaanse São Paulo is een fabriek van Samsung beroofd. Gewapende mannen namen voor een geschatte 36 miljoen dollar aan elektronica mee.

In totaal hebben de criminelen zeven vrachtwagens volgeladen met onder meer laptops, tablets en smartphones, meldt ZDNet. In totaal werden 40.000 apparaten gestolen door twintig criminelen. In eerste instantie zou er voor 36 miljoen dollar aan goederen zijn gestolen, Samsung stelde die schatting van de politie dinsdag bij naar een schadepost van rond de 6,5 miljoen dollar.

De dieven infiltreerden de fabriek volgens de plaatselijke politie ’s nachts, verkleed als medewerkers. Eenmaal binnen werden zo'n vijftig medewerkers door de overvallers gegijzeld.

Het gros van de tweehonderd medewerkers bleef tijdens de roof doorwerken. Wel zouden de criminelen de batterijen uit de telefoons van de medewerkers hebben gehaald, om hen te verhinderen de politie te bellen.

De roof duurde drie uur. Al die tijd zou volgens de Samsung-medewerkers geen geweld zijn gebuikt. Het incident wordt onderzocht en de politie houdt rekening met inmenging van medewerkers, aangezien de criminelen precies wisten waar de waardevolle elektronica lag.

Samsung liet weten dat het de diefstal betreurt, maar dat het blij is dat er geen gewonden vielen. Het bedrijf werkt volledig mee aan het politieonderzoek en zei dat veruit de meeste schade zal worden vergoed door de verzekering.

Fabrieken tientallen Samsung-leveranciers niet veilig genoeg