Een video toont het glas van de vermeende iPhone 6. Het glas zou van kunstmatig saffier zijn gemaakt, wat het beter bestand zou maken tegen breken en krassen.

De betreffende video is gepubliceerd door de betrouwbare Sonny Dickson, die een jaar geleden al voor onthulling de hand wist te leggen op vrijwel alle onderdelen van de iPhone 5S.

In de video wordt het glas in formaat vergeleken met de 4 inch iPhone 5S. Ook wordt de schermdiagonaal van glas gemeten, dat komt in lijn met voorgaande geruchten op op 4,7 inch.

Bovendien wordt de buigbaarheid van het scherm getoond. Omdat het om saffierglas gaat zou zowel buigbaarheid als krasvastheid beter zijn dan het Gorilla Glass dat tot nu toe in iPhones werd gebruikt.

Grotere iPhone

Het lijkt in de video's om hetzelfde glas te gaan als waar 9to5Mac vorige week ook al foto's van had. Op die foto's waren duidelijk licht afgeronde randen te zien, tot nu toe loopt het glas op iPhones altijd recht af.

Zowel in deze video's als op de eerder gelekte foto's is het vermeende 5,5 inch scherm niet te zien. Volgens sommige geruchten heeft die grotere van de twee nieuwe iPhones vertraging opgelopen. Weer andere geruchten meldden dat enkel de 5,5 inch iPhone 6 een scherm van saffierglas zou krijgen.

Batterijduur

Het Chinese IT168 weet te melden dat de nieuwe iPhones ondanks hun dunnere formaat toch allebei een grotere accu krijgen.

Het 4,7 inch model zou volgens de site een batterij met een capaciteit van 1800 mAh krijgen, een verhoging van 8 procent ten opzichte van de accu in de iPhone 5S. Die telefoon heeft dankzij zijn kleinere scherm mogelijk wel een lager energieverbruik.

De 5,5 inch iPhone 6 zou een batterij met een capaciteit van 2500 mAh hebben, een toename van 60 procent ten opzichte van de iPhone 5S. Toch is 2500 mAh beduidend minder dan de 3200 mAh accu die de 5,7 inch Samsung Galaxy Note 3 gebruikt.

Overzicht: Alle foto's en geruchten van de iPhone 6

Dummy's geven inzicht in ontwerp nieuwe iPhone