Minecraft: Pocket Edition krijgt op 10 juli een update die onder andere oneindige spelwerelden toevoegt aan de bouwgame. 

Dit meldt ontwikkelaar Mojang op zijn website. Minecraft: Pocket Edition is de naam van de mobiele versie van de populaire bouwgame. Deze versie is beschikbaar voor iOS en Android. 

De aankomende update is volgens Mojang de grootste tot nu toe. De oneindige werelden eerder namelijk nog niet mogelijk in Minecraft: Pocket Edition. Op de pc zat er sowieso geen limiet aan hoe groot de spelwerelden konden zijn. 

Naast de oneindige werelden worden er ook grotten en nieuwe vijanden toegevoegd. Zo gaan de spelers het onder andere opnemen tegen Mooshrooms, Endermen en wilde wolven. Wolven zijn te temmen en te gebruiken als huisdier. Ook de omgeving krijgt een grote verandering. Naast nieuwe grotten worden er mijnschachten, jungles, moerassen en dorpen geïntroduceerd met de nieuwste update. 

De Pocket Edition van Minecraft is inmiddels al meer dan 21 miljoen keer verkocht. Van het spel is ook een film in de maak.