De Chinese fabrikant Xiaomi heeft bij de lancering van zijn tablet, de Mipad, naar eigen zeggen vijftigduizend stuks verkocht in 3 minuten en 59 seconden.

Vermoedelijk verkocht Xiaomi de meeste tablets in thuismarkt China, waar het het erg goed doet.

De Mipad werd 1 juli gelanceerd en is de eerste tablet van Xiaomi, en heeft een 7,9 inch-scherm met 326 pixels per inch. Het beschikt verder over een Tegra K1-processor, 2GB aan werkgeheugen en 64 GB aan opslaggeheugen. Achterop zit een 8-megapixelcamera, aan de voorkant een 5-megapixelcamera.

De Chinese fabrikant meldt wel vaker opmerkelijke verkooprecords. Zo verkocht het bedrijf onlangs honderdduizend telefoons in 86 seconden, deed het datzelfde al een keer in 90 seconden, en verkocht het ook drieduizend smart tv's in 118 seconden.

Het gaat sowieso goed met het Chinese bedrijf. Xiaomi verkocht in de eerste helft van 2014 al meer mobiele telefoons dan over het hele vorige jaar. Dit jaar wil het bedrijf zestig miljoen mobiele telefoons verkopen. Vorig jaar verkocht het er 18,7 miljoen. Buiten China is de fabrikant minder bekend, maar het zet dit jaar stevig in op de markten in Latijns Amerika en India.