De vermeende Samsung Galaxy F zou rechte randen krijgen, in plaats van de afgeronde randen van de Galaxy S5. De Galaxy F zou een premium variant van dat toestel zijn.

Volgens bronnen van GSMArena heeft de Galaxy F een aluminium frame, vergelijkbaar met dat van de iPhone 5S en eerder. De rand van het vermeende toestel is op een foto te zien.

iPhones hebben al een aantal jaren vlakke randen die in een geslepen hoek overlopen. Samsungs Galaxy-lijn heeft ondertussen al jaren afgeronde randen, zo ook de huidige Galaxy S5.

De Galaxy F, een vermeende premium-variant van de Galaxy S5, zou ondanks zijn aluminium schermrand nog wel een verwijderbare plastic achterkant hebben. De voorkant van het toestel oogt hetzelfde als die van de Galaxy S5, al zijn de schermranden wel smaller, zoals eerdere geruchten ook al aangaven.

Of Samsung inderdaad een toestel met een vlakke rand gaat uitbrengen is niet niet zeker. Eerder lekten er ook al foto's uit van wat de Galaxy F zou zijn, waarop het toestel dezelfde afgeronde randen had als voorgaande Galaxy-telefoons.

De Galaxy F zou naast een andere behuizingen ook een QHD-scherm met hoge resolutie krijgen, een snellere processor en meer werkgeheugen dan de Galaxy S5.

Galaxy F: Een nieuwe premium-smartphone van Samsung?

Galaxy S5: Samsung laat concurrentie dichterbij komen