Apple heeft voor het lanceren van zijn iWatch een topman van het Zwitsere horlogemerk Tag Heuer aangenomen.

Dat bevestigt het hoofd van LVMH’s horlogemerken, Jean-Claude Biver, tegenover CNBC. Tag Heuer is een van de merken die onder LVMH valt.

Het gaat om Patrick Pruniaux, weet 9to5 Mac. Pruniaux was sinds 2010 'vice president of sales and retail' bij Tag Heuer. Biver meldt dat Pruniaux onlangs een contract heeft afgesloten met Apple om zijn vermeende smartwatch in de markt te zetten.

Verder bevestigt hij de geruchten dat Apple meerdere medewerkers bij Zwitserse horlogebedrijven heeft benaderd om voor het technologiebedrijf te komen werken. Apple wil zo naar verluidt het imago van kwaliteit van een Zwitsers horloge overbrengen naar zijn iWatch.

Hoewel Apple officieel nog geen eigen smartwatch heeft aangekondigd, verschijnt het horloge naar verwachting later dit jaar, samen met de iPhone 6. Het apparaat zou werken op een aangepaste versie van iOS om zo te kunnen communiceren met een iPhone of iPad. Apple heeft de merknaam iWatch inmiddels al in diverse landen geregistreerd, wat ook de naam lijkt te bevestigen.  

Lees alle geruchten over de iWatch