De ontwikkelaarsversie van virtual reality-bril Oculus Rift kan tijdelijk niet meer aangeschaft worden door klanten die in China gevestigd zijn. 

Het apparaat zou namelijk op grote schaal doorverkocht worden aan consumenten in het land, zo meldt Oculus VR op Reddit. De ontwikkelaarsversie is echter bedoeld voor spelmakers die hun games geschikt willen maken voor de virtual reality-bril

Op de website van Oculus Rift staat daarom tijdelijk geen optie meer om de game naar China te laten verschepen. Ook zijn er een aantal reserveringen door bedrijven in China geannuleerd. Om hoeveel gevallen van doorverkoop het precies gaat, is niet bekend.

Oculus VR zegt hierover het volgende: "We werden gedwongen om een heel land te verbieden om (de Oculus Rift) te kopen. Dat zegt genoeg."

Oculus VR benadrukt dat het naar alternatieve manieren zoekt om de Oculus Rift alsnog in handen van Chinese ontwikkelaars te krijgen. Het bedrijf hoopt verder dat consumenten het geduld kunnen opbrengen om te wachten tot de Oculus Rift in de winkels ligt. "Het is het wachten waard."

Honderdduizend verkochte exemplaren

Oculus Rift is een virtual reality-bril waarmee het voor de gebruiker is alsof hij zich in een virtuele wereld bevindt. In bijvoorbeeld games die voor de bril ontworpen zijn kan de gebruiker rondkijken waarbij het beeld met het hoofd meebeweegt. 

Eerder deze week liet Oculus nog weten dat er in totaal al meer dan honderdduizend exemplaren van de ontwikkelaarsversie zijn verkocht. De nieuwe versie van de bril wordt deze maand uitgestuurd naar kopers.

Hands-on: Spectaculaire ervaring met de Oculus Rift