Sharp overweegt zich als fabrikant terug te trekken van de Europese tv-markt. Het bedrijf voert gesprekken om de rechten voor de Sharp-naam over te dragen.

Dat vertelt een anonieme bron aan Reuters.

Er gaan al langer verhalen dat Sharp de Europese markt de rug wil toekeren. Na de vorige geruchten stelde Sharp dat het verschillende opties bekijkt om de Europese tak te herstructureren.

Volgens de bron voert het bedrijf gesprekken met onder meer het Taiwanese TPV. Die zou dan de productie en verkoop van Sharp-tv's gaan overnemen. Het merk verdwijnt dan dus niet.

Philips

TPV heeft met Philips al de joint venture TP Vision opgericht. TP Vision maakt en verkoopt tv's onder de merknaam van Philips dat zelf niet meer actief is als fabrikant op de tv-markt.

De bron stelt dat Sharp de Poolse tv-fabriek wil verkopen. Wel zouden de gesprekken met bedrijven die de naam Sharp mogelijk kunnen gaan voeren nog in een beginfase zitten en er is nog geen knoop doorgehakt. Sharp gooit het bedrijf flink op de schop na een verlies van bijna 4 miljard euro in het gebroken boekjaar dat in maart 2013 afliep.

Sharp en Philips werkten begin dit jaar samen om een brilloze 3d-tv met 8k-resolutie te tonen. Bovendien bracht het een jaar geleden nog de grootste led-tv ter wereld naar Nederland.