Google Glass-bedenker Sebastian Thrun denkt dat hersenfuncties op termijn aan Glass kunnen worden uitbesteed.

Volgens Thrun moet Glass daarvoor wel de hele dag video kunnen opnemen, schrijft Business Insider.

Thrun is oprichter van Google X, de geheimzinnige onderzoeksafdeling binnen Google die onder meer Glass heeft voortgebracht. "Als we op het punt komen waar Glass altijd aanstaat en we echt begrijpen hoe we een naadloze ervaring kunnen maken zou Glass net zo goed voor ons zijn op individueel niveau als boeken voor de samenleving zijn geweest", aldus Thrun.

Volgens Thrun is het menselijk brein slecht in het onthouden van dingen, en nog slechter in het doorgeven van die herinneringen. Boeken hebben dat doorgeven van gedachtes gemakkelijker gemaakt, en Glass zou dat volgens Thrun ook kunnen doen.

"Vandaag de dag zouden we niet zonder het boek willen leven", aldus Thrun. "Google Glass zou je persoonlijke ervaringen op dezelfde manier kunnen digitaliseren."

Thrun laat in het midden hoe hij een dergelijke functie precies voor zich ziet. "Het zou een enorme verandering zijn", aldus de Google X-oprichter. "Daarom ben ik er zo enthousiast over, en ik weet dat het heel provocatief is. De mogelijkheid om ons brein uit te besteden aan een apparaat zal ons alleen maar beter maken."

Tien 'mythes' over Google Glass, volgens Google

De 5 meest bizarre projecten van Google X