Investeringsbank Goldman Sachs sleept Google voor de rechter omdat de internetgigant weigert een verkeerd verzonden e-mail te verwijderen.

Dat meldt Reuters. Een medewerker van Goldman Sachs haalde @gs.com, het e-maildomein van de investeringsbank, en @gmail.com door elkaar, waardoor een e-mail naar een verkeerd adres is verstuurd.

De e-mail, die op 23 juni van dit jaar is verzonden, bevat volgens Goldman Sachs "zeer vertrouwelijke informatie" over een client die investeert in vastgoed. Goldman Sachs heeft het betreffende Gmail-account om een reactie gevraagd, maar deze heeft tot op heden nog niet gereageerd. 

"Google hoeft alleen maar één e-mail te verwijderen", laat Goldman Sachs weten. "Het is een klein ongemak voor Google, maar de e-mail is gewoon verkeerd verzonden."

Rechterlijk bevel

Google meldt dat de e-mail niet kan worden verwijderd zonder een rechterlijk bevel. Goldman Sachs klaagt de internetgigant aan omdat het bedrijf weigert mee te werken

Daarnaast wil de investeringsbank nog steeds dat de verkeerd verzonden e-mail uit de inbox van het Gmail-account wordt verwijderd.

Inmiddels heeft Google de toegang tot de e-mail voor het betreffende Gmail-account geblokkeerd.

Zoekresultaten verwijderen

Google ligt de afgelopen maanden onder vuur door verschillende privacyzaken. Door een oordeel van het Europese Hof van Justitie kunnen Europeanen sinds mei bij Google een verzoek indienen om een bepaalde verwijzing naar bijvoorbeeld hun naam uit de zoekresultaten de verwijderen.

Google is inmiddels begonnen met het verwijderen van de eerste zoekresultaten.

Google moet privacyschendende zoekresultaten verwijderen

'Recht vergeten te worden niet lastiger te handhaven dan copyright'