Eén persoon heeft een voorraad van 29.657 bitcoins gekocht van de Amerikaanse overheid. De identiteit van de koper was enige tijd onbekend, maar woensdagmiddag blijkt durfkapitalist Tim Draper de digitale munten te hebben aangeschaft.

De VS veilde het digitale geld, met een waarde van rond de 19 miljoen euro, nadat het in beslag werd genomen bij het oprollen van de online zwarte markt Silk Road in oktober.

De dienst die de bitcoins veilde heeft niet bekendgemaakt wie de winnaar van de bitcoins is, of hoeveel hiervoor is betaald. Woensdagmiddag schreef durfkapitalist Tim Draper echter op Medium dat hij de veiling heeft gewonnen.

Draper investeerde eerder in de startup Vaurum, een bitcoinwisseldienst voor banken en andere financiële instellingen. Dat bedrijf zal de bitcoins gebruiken voor zijn activiteiten in opkomende markten.

Over de identiteit van de winnaar van de veiling werd druk gespeculeerd, nadat de Amerikaanse overheid de volledige lijst van bieders liet uitlekken. In een e-mail werden alle e-mailadressen van geïnteresseerden via het cc-veld openbaar gemaakt.

Het is onduidelijk hoeveel Draper heeft betaald voor de bitcoins. Een bitcoin is woensdag ongeveer 460 euro waard. In de afgelopen twee maanden is de valuta weer behoorlijk in waarde gestegen na eerder lange tijd rond de 300 euro waard te zijn geweest.

Welk missend ingrediënt maakt bitcoin een succes?

Vijf vragen over de digitale zwarte markt Silk Road