Amazon heeft een oud-medewerker aangeklaagd omdat hij een nieuwe baan heeft bij Google.

Het zou in strijd zijn met een overeenkomst die hij tekende met Amazon. Daarin zou zijn afgesproken dat hij geen soortgelijke baan zou mogen aannemen bij concurrerende bedrijven binnen achttien maanden na vertrek, aldus Geekwire.

De desbetreffende medewerker, Zoltan Szabadi, was bij Amazon verantwoordelijk voor het vinden van partners die Amazon's clouddiensten willen verkopen, en het aanbieden van diensten aan hen.

Bij Google doet Szabadi ongeveer hetzelfde. Echter, Google en Szabadi spraken af dat hij geen Amazon-klanten zou benaderen, of Google zou helpen bij het recruteren van andere Amazon-medewerkers. Amazon vindt dat de overeenkomst daarmee niet voldoende wordt nageleefd, en neemt er dan ook geen genoegen mee.

Techbedrijven

Dat soort afspraken zijn niet ongebruikelijk bij techbedrijven. Eerder dit jaar schikten een aantal techgiganten met een groot aantal medewerkers die zich benadeeld voelden door soortgelijke overeenkomsten.

De zaak is dan ook interessant voor andere techbedrijven omdat hij is aangespannen in Seattle, in de Amerikaanse staat Washington. Vaak worden dit soort zaken in Californië aangespannen, waar veel techbedrijven hun basis hebben. Daar wordt echter vaak in het nadeel van de bedrijven geoordeeld.