De Britse bond voor bioscopen heeft een verbod op Google Glass in de filmzaal ingesteld.

Bioscopen zijn volgens The Independent bang dat Britse bioscoopbezoekers de bril van Google gebruiken om films mee op te nemen.

Dat gebeurt nu ook al met andere soorten camera’s. Het feit dat Glass op het hoofd wordt gedragen en daardoor in een donkere zaal voor personeel moeilijk zichtbaar is, baart de bioscopen zorgen.

Glass wordt niet verboden in de foyer, Britse bioscopen hebben al laten weten hun bezoekers pas te vragen hun Glass af te zetten wanneer het licht in de zaal wordt gedimd.

Etiquette

Google reageert door te verwijzen naar de etiquette die het bedrijf bij Glass heeft gemaakt. “Als gevraagd wordt je telefoon uit te schakelen, zet dan ook Glass uit”, zegt Google.

Volgens Google doen regelgevers er wel goed aan Glass eerst te proberen alvorens verboden in te stellen. “Wie Glass heeft gedragen, weet dat het scherm boven je oog oplicht wanneer er wordt gefilmd, wat het apparaat nogal belabberd maakt voor stiekeme opnames”, aldus Google.

Google Glass heeft momenteel een batterijduur van zo’n drie kwartier wanneer er de hele tijd wordt gefilmd. De bril is sinds deze week officieel in het Verenigd Koninkrijk te koop, het eerste land na de VS. Het Verenigd Koninkrijk overwoog eerder al een verbod van Google Glass in de auto.

Tien ‘mythes’ over Google Glass, volgens Google

OK Glass: Drie maanden met Googles bril in Nederland