Zaterdag 20 augustus 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Google Glass

Nederlanders hacken Google Glass

Nederlandse computerexperts hebben een manier gevonden om Google Glass te hacken en mee te kijken met de camera, zonder medeweten van de drager.
Door NU.nl/Daniël Verlaan

Dat meldt de Volkskrant op basis van een onderzoek van het Nijmeegse ict-bedrijf Masc en accountancykantoor Deloitte. 

Via een usb-stick kunnen kwaadwillenden software op de bril zetten die de controle overneemt. Met deze software kunnen hackers met Glass foto's en filmpjes maken zonder dat de drager het in de gaten heeft. 

De beelden kunnen vervolgens worden verzonden naar een andere computer.

Meekijken

"We vroegen ons af wat het worst-case-scenario is met deze bril. Toen kwamen we op het meekijken. Je kunt de bril beter niet ophouden als je ergens geld pint, of andere zaken privé wilt houden", aldus Thomas Bosboom van Deloitte. 

Volgens een woordvoerder van Google is de veiligheid een van de aandachtspunten van Glass: "Hoe meer feedback we krijgen, hoe veiliger we de Glass kunnen maken voor de bredere lancering later dit jaar."

Ook zegt Google dat het uitlenen van welke gadget dan ook onveilig kan zijn. "Net als bij iedere mobiele telefoon, tablet of laptop, is het onverstandig om Glass uit te lenen aan iemand die je niet kent zonder toezicht", reageert het bedrijf. 

"Meer in algemene zin adviseren we gebruikers om geen Glassware (apps voor Glass) te downloaden die niet afkomstig is van de officiele MyGlass-site, of de beveiliging van hun Glass deels uit te schakelen en deze vervolgens aan iemand anders te geven."

Aanbevolen artikelen