LG brengt de G Watch, die naar verwachting later woensdag wordt aangekondigd, ook uit in Nederland. Bovendien krijgt het Android Wear-horloge Nederlandse spraakherkenning.

Dat melden twee anonieme bronnen aan Androidplanet.

Het lijkt er dus op dat Android Wear, een nieuw besturingssysteem van Google speciaal voor smartwatches, Nederlandse spraakondersteuning krijgt.

De bron van Androidplanet laat wel weten dat hij Engelse commando's als 'reply' en 'search' moet gebruiken en vervolgens een bericht of zoekopdracht wel in het Nederlands kan uitspreken. Mogelijk gaat het om een vroege versie van de software.

LG toonde het slimme horloge al kort in een aantal video's en foto's. Naar verwachting onthult het bedrijf de G Watch definitief tijdens Google I/O, de jaarlijkse conferentie van de zoekgigant die woensdagavond van start gaat. NUtech.nl doet via een liveblog vanaf 18.00 uur verslag van de keynote. 

Google Now

Android Wear is helemaal gebouwd rond spraakbesturing en Google Now, de digitale assistent van het bedrijf. Google Now werkt tot nu toe beperkt met de Nederlandse taal. De Android Wear-horloges moeten echter voor het grootste gedeelte met spraak worden bestuurd, vanwege het kleine scherm.

Volgens een bron binnen de Nederlandse retailindustrie komt de G Watch snel uit in Nederland. Volgens de eerste berichten zal de smartwatch in het buitenland vanaf begin juli verkrijgbaar zijn.

Wat is Google Now en hoe werkt het?

Video's: Wat Google wil bereiken met Android Wear