Blackberry heeft tijdens een vergadering een afbeelding laten zien met daarop zowel de Blackberry Passport als de Blackberry Classic.

De afbeelding werd gepubliceerd door de fansite Crackberry en toont toekomstige toestellen.

Op de afbeelding zijn de Z3, de Classic en de Passport te zien. De Passport ging tot op heden door het leven onder de codenaam Windermere. Alle toestellen draaien op het nieuwe Blackberry 10-besturingssysteem en moeten het tij gaan keren voor Blackberry.

Op donderdag maakte Blackberry zijn kwartaalcijfers bekend, waarin de ceo al bekendmaakte dat het bedrijf in september een evenement zal houden in Londen om de Passport aan te kondigen. De Passport zou een 4,5 inch-scherm hebben met een resolutie van 1440 x 1440 pixels. Of het bedrijf in stepember ook de Classic aankondigt, is niet bekend. 

Blackberry heeft het erg moeilijk en verkocht het afgelopen kwartaal slechts 2,6 miljoen smartphones. Blackberry leed dan ook een verlies van 60 miljoen dollar op een omzet van 966 miljoen dollar. Het verlies was een stuk kleiner dan werd verwacht en lager dan de 84 miljoen dollar van vorig jaar.

Bekijk de toestellen en ontwikkeling van Blackberry sinds 1999

Hoeveel toestellen verkoopt Blackberry nog?