Blackberry heeft het meest recente kwartaal 2,6 miljoen smartphones verkocht aan klanten in vergelijking met 3,4 miljoen een kwartaal eerder. Het verlies pakte lager uit dan verwacht

Dat maakt het Canadese bedrijf donderdag bekend (pdf).

In het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar van Blackberry (maart, april en mei) werden 1,6 miljoen smartphones verscheept maar omdat er nog veel voorraad was lag de verkoop met 2,6 miljoen exemplaren dus hoger.

In het vorige kwartaal werden er 3,4 miljoen exemplaren verkocht, het kwartaal daarvoor ging het om 4,3 miljoen toestellen.

Verlies

Blackberry leed een verlies van 60 miljoen dollar op een omzet van 966 miljoen dollar. Het verlies was een stuk kleiner dan werd verwacht en lager dan de 84 miljoen dollar van vorig jaar. Nog 39 procent van de omzet komt uit hardware terwijl diensten inmiddels goed zijn voor 54 procent. Een jaar geleden werd nog een omzet van 3 miljard gerealiseerd. 

Blackberry stond eind vorig jaar nog te koop, maar zag daar uiteindelijk vanaf. Met een nieuwe ceo en kapitaalinjectie komt het bedrijf met nieuwe toestellen en een hernieuwde focus op de zakelijke markt. Onlangs lekte er nog foto's en specificaties uit van wat een nieuw high-end Blackberry-toestel met een fysiek toetsenbord moet zijn.

Het bedrijf laat weten de komende tijd op zoek te gaan naar nieuwe groeikansen en het verwacht aan het eind van het fiscale jaar quitte te spelen. Blackberry is ook nog bezig 4500 banen te schrappen en vastgoedbezittingen te verkopen. 

Blackberry: Diepe dalen en hoge pieken