Sony belooft dit jaar een einde te maken aan het verlies dat het bedrijf de afgelopen jaren heeft geleden.

Topman Kazuo Hirai beloofde donderdag tijdens de jaarlijkse aandeelhoudersbijeenkomst dat Sony voor het eind van het boekjaar, in maart 2015, weer winstgevend zal zijn.

Aandeelhouders besloten om Hirai en andere bestuurders in hun functies te laten blijven, maar het bestuur van het Japanse elektronicabedrijf werd tijdens de bijeenkomst herhaaldelijk geïnterrumpeerd door boze investeerders, meldt persbureau AP.

Hirai zag zichzelf meermaals genoodzaakt om stilte te vragen, terwijl hij vragen over de prestaties van Sony beantwoordde. Eén investeerder vroeg zich af hoe Sony zijn glans had verloren sinds de gloriedagen van de Walkman, die in 1979 verscheen.

Verlies

Het bedrijf leed in zes van de zeven afgelopen jaren verlies. De tv-afdeling is zelfs al tien jaar lang een kostenpost onder druk van de Zuid-Koreaanse concurrenten Samsung en LG.

Dit jaar werd de pc-afdeling, bekend van zijn Vaio-toestellen, verkocht wordt aan een investeerdersgroep. De smartphoneverkopen van Sony zitten in de lift, al blijft het marktaandeel in Nederland nog beperkt met ongeveer 5 procent.

"De beste manier om de toekomst van Sony op te bouwen is om Sony te blijven, en ons motto waar te maken om een bedrijf te zijn dat je nieuwsgierigheid inspireert en vervult", zei Hirai donderdag.