De kleinere iPhone 6 krijgt mogelijk geen scherm van saffierglas, omdat de productie van het materiaal niet snel genoeg gaat. 

Dat stellen althans bronnen in de productieketen tegen de Taiwanese krant United Daily News.

Verwacht wordt dat de iPhone 6 verschijnt in formaten van 4,7 en 5,5 inch. Alleen de grotere telefoon zou een scherm van saffierglas krijgen, maar door de beperkte hoeveelheden van het sterkere materiaal worden er minder exemplaren van het toestel geproduceerd. 

Van de 4,7 inch-iPhone zouden in ieder geval 60 miljoen exemplaren worden geproduceerd. Die telefoon krijgt net als voorgaande iPhones een scherm van Gorilla Glass.

iWatch

De iWatch, de smartwatch van Apple waar al lange tijd geruchten over gaan, krijgt volgens United Daily News een oled-scherm van tussen de 1,3 en 1,6 inch groot. Verwacht wordt dat het horloge zal worden beschermd door saffierglas.

Het apparaat zou in de VS een adviesprijs van 349 dollar krijgen en Apple zou van plan zijn om voor het eind van het jaar 10 miljoen exemplaren te produceren.

Volgens de bronnen worden de nieuwe iPhones en de iWatch allemaal in het derde kwartaal van het jaar onthuld. Doorgaans presenteert Apple zijn telefoons in september.

Overzicht: Alle geruchten over de iPhone 6 en iWatch

Wat is saffier en waarom worden smartphoneschermen er beter van?