Michael Thomasson heeft zijn gamecollectie, de grootste ter wereld, verkocht voor 750.000 dollar. Hij neemt afscheid van ruim 11.000 games.

Thomasson maakte begin juni bekend van zijn verzameling af te willen vanwege persoonlijke redenen. Via veilingsite Gamegavel kwamen 52 biedingen binnen en het hoogste bod was uiteindelijk 750.250 dollar (553.867 euro).

Woensdag werd bekend dat de ruim 11.000 games 750.000 dollar hebben opgebracht. De verzamelaar schatte de waarde eerder op 800.000 dollar.

Met zijn verzameling staat Thomasson officieel in het Guinness World Book of Records. Van 21 spelcomputers zijn alle games aanwezig die ooit voor het systeem in Noord-Amerika verschenen. Nog eens 14 systemen hebben een nagenoeg complete collectie.

Familie

De man verkocht zijn collectie al eens in 1989 om geld op te halen voor een Sega Genesis. Zijn verzameling was toen nog een stuk kleiner. Na het opbouwen van de collectie verkocht hij deze weer in 1998 om zijn huwelijk te bekostigen.

Wat de reden nu precies is wordt niet duidelijk. Thomassons telt: "Ik heb simpelweg een familie met zorgen waar ik aan moet denken. Ik wil geen afscheid nemen van deze games, maar ik heb een verantwoordelijkheid naar anderen en met de verkoop kan ik die nakomen."

Toch hint hij alweer op het opbouwen van een nieuwe collectie: "Ik heb mijn collectie vaker verkocht en ben nog steeds in het Guinness Book of Record terechtgekomen en het is niet helemaal onmogelijk dat dit weer gebeurt."

Bekijk foto's en een video van de imposante collectie