Pakistaanse Twitter-gebruikers kunnen verschillende accounts die eerder werden geblokkeerd weer zien.

Twitter heeft de accounts, die door de Pakistaanse overheid werden bestempeld als "godslasterlijk" of "onethisch" weer beschikbaar gemaakt.

Volgens Chilling Effects, een site die internetcensuur in de gaten houdt, zegt Twitter dat de beslissing om accounts te blokkeren opnieuw is geëvalueerd.

"Bij gebrek aan extra verduidelijkende informatie van de Pakistaanse autoriteiten, hebben we besloten dat herstel van de voorheen teruggehouden content juist is", aldus het sociale netwerk.

Meningsuiting

Iets minder dan een maand geleden werden vijf verwijderverzoeken door de Pakistaanse overheid ingediend bij Twitter. De betreffende tweets werden alleen binnen Pakistan geblokkeerd. Het was voor het eerst dat Twitter besloot om informatie te censureren binnen het land.

Twitter zegt op te komen voor vrijheid van meningsuiting, maar zich wel aan lokale wetten te moeten houden. Volgens de site is het daarom beter om sommige tweets lokaal te censureren, dan om ze helemaal te verwijderen of de hele site onbereikbaar te maken.

In Duitsland werden al tweets van een verboden neonazigroep geblokkeerd, terwijl in Rusland toegang tot een account van een Oekraïense nationalistische groepering onmogelijk werd gemaakt.