Foto's van een zogenoemd dummy-model van de nieuwe iPad zijn opgedoken. Te zien zijn een vingerafdrukscanner en verzonken volumeknoppen.

De foto's van het dummy-model werden onder meer gepubliceerd op Nowhereelse.

De foto's tonen een iPad die qua uiterlijk vrijwel gelijk is aan de huidige iPad Air, met drie kleine verschillen. Ten eerste heeft de tablet een vingerafdrukscanner in de thuisknop. Die scanner is nu alleen nog maar in de iPhone 5S te vinden.

Daarnaast zijn zowel de vergrendel- als volumeknoppen verzonken in de behuizing. Bij het huidige model steken die knoppen licht boven de behuizing uit. Eerdere geruchten wezen al op een weinig veranderd design.

Volume-schakelaar

Opvallend genoeg ontbreekt de schakelaar boven de volumeknoppen. Alle iPads tot nu toe hebben een schakelaar aan de zijkant, waarmee de tablet ofwel op stil kan worden gezet, of waarmee de schermoriëntatie kan worden vastgezet.

In de plaats van die schakelaar is nu een gaatje te zien, of dat een microfoon of wat anders is, blijft onduidelijk. Mogelijk is het een noise-cancelling microfoon die de microfoon naast de camera bijstaat.

Nieuwe iPads worden deze herfst verwacht, net als nieuwe iPhones. De iPad kreeg vorig jaar een opfrisbeurt in uiterlijk, dit jaar is de iPhone vermoedelijk aan de beurt. Van de vermeende iPhone 6 lekten ook al meermaals mock-ups en dummy-modellen uit.

Bekijk de foto's van de vermeende iPad Air 2

Eerste foto's van 5,5 inch iPhone 6 duiken op | Vijf opvallende iPhone 6-concepten

Review: iPad Air is indrukwekkend dun en licht