Blackberry introduceert dinsdag een extra beveiligde versie van chatdienst Blackberry Messenger (BBM) speciaal voor bedrijven.

Dat maakt het bedrijf bekend.

BBM Protected is onderdeel van eBBM Suite, een dienst voor bedrijven. De beveiligde variant van BBM is dan ook alleen beschikbaar voor gebruikers met Blackberry Enterprise Server.

De chatdienst kan de berichten die verstuurd worden versleutelen. De gebruikers kunnen zelf hun sleutel om de berichten te kunnen lezen uitwisselen zodat Blackberry er niet tussen hoeft te komen. De ontvanger kan de berichten alleen lezen als hij ook de sleutel van de verzender in handen heeft. De versleuteling vindt plaats per bericht.

De nieuwe dienst is per direct beschikbaar op Blackberry OS 6 of hoger en op Blackberry 10. Ondersteuning voor Android en iOS volgt later. Sinds kort biedt Blackberry de chatdienst BBM namelijk ook op die platformen aan. BBM is een soort Whatsapp-concurrent.

Beveiligd

De beveiligde berichten kunnen overigens direct vanuit de normale BBM-app worden verstuurd waardoor versleuteld communiceren met collega's en andere bedrijven vanuit dezelfde app gebeurt als communiceren met vrienden en familie.

Versleuteld communiceren groeit in populariteit sinds de onthullingen van klokkenluiders Edward Snowden over het massaal aftappen van internetverkeer. Bovendien heeft Blackberry een hernieuwde focus op de zakelijke markt aangekondigd.

Zo versleutelt u zelf eenvoudig uw e-mail met PGP

Wat is PGP en waarom zou je het moeten gebruiken?