Apple is begonnen nepreviews van apps uit de App Store te verwijderen. Die nepreviews leveren onjuiste ranglijsten van populaire apps op.

Volgens Techcrunch kochten app-ontwikkelaars regelmatig downloads en nepreviews in bij bedrijven die daar gespecialiseerd in zijn. Door die nepreviews kwamen die apps onterecht hoog in de ranglijsten van de App Store te staan.

Apple is nu begonnen met het verwijderen van die nepreviews, meldt Techcrunh. Als voorbeeld wordt de app Better Fonts Free aangehaald. Die had tot voor kort ruim 20.000 waarderingen, nu plots nog maar zo’n vierduizend.

Alleen Apple kan reviews verwijderen, wat erop wijst dat het bedrijf inderdaad begonnen is met het weren van nepreviews. Hoe Apple bepaalt of reviews nep zijn is niet helemaal duidelijk, al kan het bedrijf bijvoorbeeld wel zien hou oud de betreffende accounts zijn, en hoeveel apps ze al hebben gedownload. Nepaccounts worden vaak aangemaakt voor de recensie van één bepaalde app.

Tijdens de aankondiging van iOS 8 meldde Apple dat het de App Store onder meer beter doorzoekbaar wil maken. Op die manier moet het voor iOS-gebruikers makkelijker worden de juiste apps te vinden.

Preview: iOS 8 wordt handiger en minder gesloten

Zeven opmerkelijke apps die werden verbannen