Google zal tijdens ontwikkelaarsconferentie Google I/O een eigen gezondheidsplatform introduceren met de naam Google Fit.

Dat laten anonieme bronnen weten aan Forbes.

Google Fit zou een platform worden waar informatie over de gezondheid van gebruikers wordt opgeslagen en te raadplegen is.

Gebruikers krijgen zo op één plek inzicht in hun gezette stappen, verbrande calorieën, dieet en hartslag. Google zal een api aanbieden aan ontwikkelaars waarmee ze Google Fit-integratie in hun eigen apps kunnen inbouwen.

Bovendien gaat het bedrijf volgens Forbes samenwerken met de fabrikanten van zogeheten wearables. Veel van de slimme armbanden en horloges die er nu al zijn, houden al in bepaalde mate de activiteit van de gebruiker bij.

Google I/O

Google Fit zou direct gaan concurreren met Healthkit. Het gezondheidsplatform van Apple werd begin juni aangekondigd. Samsung toonde vlak daarvoor Sami, een soortgelijke dienst.

Google I/O gaat 25 juni van start en is de jaarlijkse bijeenkomst waar Google nieuwe diensten, software en mogelijkheden deelt met ontwikkelaars.  Google Fit zou daar gepresenteerd worden. NU.nl zal verslag doen van Google I/O.

Android

Het is vooralsnog onduidelijk of de zoekgigant Google Fit als standaarddienst bij Android-toestellen gaat leveren of dat het een aparte app wordt die nog gedownload moet worden.

Een integratie met Android Wear, het besturingssysteem voor wearables dat onlangs is aangekondigd, ligt voor de hand maar wordt in het bericht van Forbes niet bevestigd.