Time4Popcorn, één van de populaire diensten die op Popcorn Time is gebaseerd, laat gebruikers voortaan anoniem films en series streamen.

Dat meldt Torrentfreak. Time4Popcorn maakt binnenkort gebruik van virtuele privénetwerken (VPN). Via VPN lijkt het alsof een computer in een ander land staat, waardoor de gebruiker niet kan worden getraceerd.

De VPN-functie wordt op dit moment getest in de alpha-versie van Time4Popcorn. De VPN is geheel gratis te gebruiken en wordt geactiveerd door te drukken op een slot-icoon in de app. De gebruiker hoeft verder niets te doen.

VPN wordt beschikbaar gesteld door internetbedrijf Kebrum. "Er zijn niet veel mogelijkheden in het leven om deel uit te maken van een revolutie", aldus Kebrum. "Wij geloven dat Popcorn Time een revolutie is die de entertainmentindustrie voor altijd gaat veranderen."

Het team van Time4Popcorn verwacht dat de VPN-functie de komende dagen in de officiële versie wordt geïntegreerd. Het nadeel van VPN is dat de verbinding langzaam kan worden.

Time4Popcorn

Time4Popcorn is een programma gebaseerd op de originele Popcorn Time. Laatstgenoemde heeft door de druk van de entertainmentindustrie zijn deuren gesloten. Time4Popcorn heeft onder andere een Android-app en agenda voor tv-series.

De Popcorn Time-diensten hebben een Netflix-achtige interface waarmee gebruikers films en series kunnen streamen. De streaming-functie werkt via het torrent-protocol, waarbij gebruikers een video downloaden en tegelijkertijd ook uploaden. 

Uploaden van auteursrechtelijk bescherm materiaal is in Nederland illegaal. Sinds twee maanden is het in Nederland echter ook verboden om films, muziek en tv-series te downloaden uit illegale bron. 

Vijd dingen die u moet weten over Popcorn Time

Alles wat u moet weten over het downloadverbod in Nederland

Welke videodiensten worden al gebruikt door Nederlanders?