Google komt naar verluidt binnenkort met een nieuwe dienst waarmee apparaten die in de buurt zijn van elkaar met elkaar kunnen communiceren, zonder tussenkomst van de gebruiker.

De dienst, die volgens Android Police Nearby zou heten, zou apparaten laten verbinden met "mensen, plaatsen en dingen" door middel van Wifi, Bluetooth en audio.

Het is niet precies duidelijk waarvoor de dienst gebruikt kan worden, maar het zou gebruikers zonder hun telefoon aan te raken kunnen laten communiceren met een ander slim apparaat in de huiskamer, of met een 'beacon' in een winkel om bijvoorbeeld meer informatie over producten te ontvangen, zoals Apple nu al doet met iBeacons.

Wanneer de dienst aanstaat, kan Google automatisch de microfoon, wifi, Bluetooth en soortgelijke diensten aanzetten op alle apparaten waarop de gebruiker is ingelogd. De dienst zou ook de locatie van de gebruiker bijhouden. Er kan volgens Android Police worden aangeven hoe en voor wie het apparaat zichtbaar is, zodat de gebruiker zelf in de hand heeft wanneer en hoe Nearby communiceert met andere apparaten.

Mogelijk wordt de dienst later deze maand aangekondigd op de Google I/O-conferentie.