Amazon komt naar verwachting op 18 juni met een smartphone waarbij geen speciale bril nodig is om 3d-beelden te kunnen zien. Het zou daarvoor Japanse software gebruiken die het gezicht van de gebruiker volgt.

Dat schrijf Techcrunch vrijdag op basis van een anonieme bron.

Amazon houdt 18 juni een persevenement en hint in een video al naar gezichtsdetectie die naar verluidt zal worden ingezet voor het weergeven van 3d-beelden.

De technologie die wordt gebruikt zou Okao Vision heten en is afkomstig van het Japanse bedrijf Omron. Door middel van vier camera's aan de voorkant ziet de Amazon-telefoon altijd waar het gezicht van de gebruiker zich bevindt en van welke richting op het scherm wordt gekeken.

De software van Omron zou daarvoor enigszins zijn aangepast. In een video is te zien dat de originele software heel snel en nauwkeurig het gezicht kan volgen. Omdat de telefoon weet waar het gezicht zich bevindt kunnen de beelden aangepast worden en zo zou op een normaal scherm 3d-beeld kunnen worden bekeken zonder speciale bril.

Toepassingen

Door de telefoon of het gezicht te bewegen kan bovendien de content op het scherm van andere kanten worden bekeken. Welke toepassingen Amazon precies voor zich ziet is onduidelijk. Volgens Techcrunch zal de functionaliteit aan het begin nog zeer beperkt zijn.

Wel zal Amazon volgens de bron na de lancering ontwikkelaars gaan stimuleren apps te maken die gebruikmaken van de technologie. 

De eerste telefoon van Amazon zou verder een 4,7 inch-scherm krijgen met een resolutie van 1280 x 720 pixels. Naar verluidt wordt het toestel uitgerust met een Snapdragon-processor van Qualcomm en 2GB aan werkgeheugen.

Lees meer over en bekijk video's van Okao Vision