Google heeft naar aanloop van het WK in Brazilië de twaalf stadions waarin vanaf 12 juni de wedstrijden gespeeld zullen worden op Street View gezet.

Dat maakt de zoekgigant donderdag bekend.

Het is nu mogelijk om virtueel door de stadions te bewegen. Google geeft ook kort wat informatie over het stadion. Zo is te zien voor hoeveel toeschouwers er plek is en welke wedstrijden er worden gespeeld.

Nederland speelt de eerste wedstrijd in Arena Fonte Nova in Salvador om daarna af te reizen naar Alegre en het stadion Beira-Rio. De laatste groepswedstrijd wordt gespeeld in São Paulo.

Naast de stadions maakt Google ook de versierde straten in Brazilië beschikbaar op Street View. In aanloop naar een WK worden de straten door Brazilianen altijd beschilderd. Ook tal van niet WK-gerelateerde Braziliaanse plekken zijn sinds kort overigens beschikbaar in de dienst van Google.

Het bedrijf is de afgelopen jaren bezig met het uitbreiden van het Street View-aanbod. Voorheen waren vooral de normale straten en wegen beschikbaar, maar steeds vaker legt Google ook natuurparken, rivieren en gebouwen van binnen vast. Zo is de Grand Canyon vanaf de Colorado River te zien en plaatste Google Nederlandse dierentuinen op Street View.

Bekijk de bijzondere voertuigen die Google gebruikt voor Street View-beelden