In de code van Apples nieuwe besturingssysteem OS X Yosemite zijn aanwijzingen gevonden voor nieuwe iMacs met een retina-scherm.

Dat meldt de Franse website MacdibouilleApple kondigde OS X Yosemite, het besturingssysteem voor Apple-laptops en -desktops, maandag tijdens ontwikkelaarsconferentie WWDC aan.

In de code van de preview-versie van OS X Yosemite zijn enkele regels code te vinden die hinten naar de resolutie van een 27 inch retina-scherm.

Het 27 inch-scherm zou een maximale resolutie van 6400 bij 3600 pixels ondersteunen. Als deze resolutie door tweeën wordt gedeeld, is er sprake van een retina-resolutie met een hoge pixeldichtheid. De werkelijke resolutie bedraagt dan 3200 x 1800 pixels.

Macbook

De Macbook Pro met een 15 inch retina-scherm beschikt over een maximale resolutie van 2880 bij 1800 pixels. De retina-resolutie van de 15 inch Macbook Pro is 1440 bij 900 pixels.

Geruchten over een Macbook Air met retina-scherm gaan al langer rond. Apple zou dit jaar nog een retina-versie van de dunnen laptop uitbrengen.

In september van vorig jaar kregen iMacs nieuwe processoren en videokaarten.

Lees meer over OS X Yosemite en bekijk screenshots

Review: nieuwe Macbook Air met indrukwekkende accuduur