Whatsapp experimenteert met verschillende functies en werkt aan een tablet-app 

Dat meldt een anonieme Whatsapp-medewerker aan het Duitse dagblad Bild

De grootste verandering die de medewerker aan Bild bekendmaakt, is de tablet-app van Whatsapp. Op dit moment kan de populaire chat-app alleen op smartphones worden gebruikt. Whatsapp-gebruikers vragen al langer om een tablet-versie van de app. 

Een desktop-app van Whatsapp, zoals onder andere concurrent Telegram biedt, zou niet op de planning staan.

Whatsapp-ceo Jan Koum laat aan NU.nl weten dat hij niet wil reageren op de berichtgeving van Bild. "Verwacht je echt dat wij reageren op een publicatie met zulke lage journalistieke standaarden?", aldus Koum.

Snapchat

Ook zou Whatsapp volgens de bron van Bild experimenteren met een Snapchat-achtige functie waarbij de gebruiker zelf kan instellen wanneer een verzonden foto bij de ontvanger verdwijnt. Opvallend is dat Koum eerder zei dat Whatsapp "vrij van advertenties en gimmicks" blijft, waarbij hij 'verdwijnende foto's' specifiek als gimmick noemt.

Whatsapp zou tevens experimenteren met een nachtmodus waarbij de interface van de app in het donker niet zo fel oogt. Daarnaast is het team achter Whatsapp al bezig met verschillende iOS 8-functies, waaronder het snel reageren op een interactieve notificatie. Deze interactieve notificaties zijn met iOS 8 geïntroduceerd.

Bellen

De eerder aangekondigde belfunctie zou binnen enkele weken worden geïntroduceerd. Hiermee kunnen Whatsapp-gebruikers naar elkaar bellen via hun mobiele dataverbinding. De belfunctie zou ook de reden zijn van de vele storingen die de afgelopen maanden hebben plaatsgevonden.

Whatsapp werd in februari van dit jaar overgenomen door Facebook voor een bedrag van 19 miljard dollar. De overname moet nog door de Amerikaanse overheid worden goedgekeurd. De verwachting is dat dit wel gebeurt.

De 6 beste alternatieven voor Whatsapp

Hoe is Whatsapp ontstaan en wie zijn de oprichters?