Een startup met de naam Healthkit is niet blij dat Apple precies dezelfde naam heeft gekozen voor zijn gezondheidssoftware op iOS 8.

Het Australische bedrijf heeft de domeinnaam Healthkit.com al sinds 2012 in gebruik om zijn eigen gezondheidssoftware te verkopen.

"Het is heel aardig dat ze onze naam leuk vinden, maar ik ben een beetje teleurgesteld dat ze niet vijf seconden de tijd hebben genomen om Healthkit.com in hun browser in te typen en ons te vinden", zegt mede-oprichter Alison Hardacre tegen Wired.

"Iedereen maakt zich er zorgen over dat Google of Apple in dezelfde markt actief wordt en dat je bedrijf uitsterft, maar niemand denkt dat zo'n bedrijf in die markt actief wordt met dezelfde naam."

Healthbook

Er gingen al enige tijd geruchten over de gezondheidsapp van Apple, die gegevens uit verschillende apps en sensoren verzamelt om inzicht te geven in de gezondheid van de gebruiker. In de geruchten werd de software altijd Healthbook genoemd.

Volgens Mark Gurman, de journalist die als eerst nieuws over Healthbook naar buiten bracht, heeft Apple de naam op het laatste moment nog veranderd. Het feit dat de naam Healthkit al in gebruik was wijst daar mogelijk ook op. Normaal zorgt Apple ervoor dat het alle domeinnamen en merkenrechten in handen heeft.

Apple heeft niet op de situatie gereageerd.

Deze tien dingen zijn nieuw in iOS 8