Luxe smartphonemerk Vertu heeft een nieuw handgemaakt toestel gepresenteerd, met een behuizing van titanium en kalfs- of krokodillenleer.

De nieuwe Vertu Signature Touch heeft een 4,7 inch full hd-scherm dat is bedekt met 118 karaats saffierkristal. De titanium behuizing is aan de achterkant bedekt met leer, klanten hebben keuze tussen verschillende tinten kalfs- en krokodillenleer.

De 13 megapixelcamera is gecertificeerd door professioneel cameramerk Hasselblad, vermoedelijk is de gebruikte sensor van een andere fabrikant.

Hasselblad en Bang & Olufsen

De speakers van de Signature Touch zijn van Bang & Olufsen en bieden een Dolby Digital Plus virtueel surroundsound. De beltonen van de Vertu Signature Touch zijn gemaakt door London Symphony Orchestra.

De telefoon heeft een 2,3 GHz quadcore Snapdragon, het model wordt niet genoemd, maar het zou om een Snapdragon 800 gaan. De batterij heeft een capaciteit van 2275 mAh en kan contactloos worden opgeladen.

Vertu is opgericht door Nokia maar inmiddels geen eigendom meer van dat bedrijf. Vertu maakt enkel luxe telefoons van opvallende materialen voor een hoge prijs. De Signature Touch kost zo'n tienduizend euro en is vanaf volgende maand te koop.

Bekijk foto's en lees meer over de smartphone en luxe diensten van Vertu