Apple lijkt de komst van grotere iPhones en iPads te hebben bevestigd in ontwikkelomgeving Xcode. Er gaan al langer geruchten over een iPhone 6 van 4,7 en 5,5 inch.

Tijdens de jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie WWDC kondigde Apple iOS 8 en OS X Yosemite aan. Ook werd een nieuwe versie van ontwikkelomgeving Xcode uitgebracht waarin ontwikkelaars hun apps kunnen testen.

Binnen Xcode 6 zit een mogelijkheid om de applicatie te schalen voor apparaten met een bepaalde resolutie of bepaald schermformaat. Naast iPhone 5S, iPad Air en iPad 2 zijn nu ook 'Resizable iPhone' en 'Resizable iPad' te vinden, zo meldt Macrumors.

Dat zou betekenen dat Apple op relatief korte termijn met nieuwe formaten iPhones zal komen. Er gaan al tijden hardnekkige geruchten over een iPhone 6 van 4,7 en 5,5 inch. De huidige iPhone 5S heeft een 4 inch-scherm.

Ook is al een aantal keer door anonieme bronnen en analisten gespeculeerd over een grotere iPad met een scherm van 12,9 inch.

Productie

Maandagnacht dook ook een vermeend persbericht van Foxconn op, de fabrikant die veel producten zoals de iPhone voor Apple in elkaar zet. In het persbericht dat in India verstuurd is staat dat Foxconn de 4,7 inch en 5,5 inch iPhone 6 gaat produceren.

Gek is de zinsnede: "Volgens bronnen zal Foxconn goed zijn voor 70 procent van de verscheepte 4,7 inch iPhones in 2015." Het is onduidelijk waarom Foxconn bronnen zou aanhalen in een eigen persbericht.

Volgens BGR is de verklaring toch echt afkomstig van het bedrijf en zou de productie van de iPhone 6 met een 4,7 inch-scherm in juli beginnen. De productie van de 5,5 inch-versie moet dan in augustus van start gaan. Dat komt overeen met eerdere geruchten.

Bekijk alle gelekte foto's en details van de iPhone 6

Dummy's geven inzicht in vermeend ontwerp iPhone 6

Wat is er nieuw in iOS 8?