Asus komt met een Android-tablet, Android-laptop, Windows-tablet, Windows-laptop en Android-telefoon in één apparaat. 

Het bedrijf kondigde de Transformer Book V aan tijdens computerbeurs Computex in Taiwan.

Het gaat om een laptop met een scherm dat losgekoppeld kan worden van het toetsenborddock. In de tablet zit bovendien een smartphone geklikt die ervoor zorgt dat de tablet zonder het toetsenbord kan worden gebruikt.

Als de smartphone uit de achterkant van de tablet wordt verwijderd, werkt de tablet niet meer maar beschikt de gebruiker wel over een Android-telefoon. In de laptop- en tabletmodus kan de gebruiker bovendien kiezen voor Android 4.4 of Windows 8.1. In de praktijk zijn het dus vijf verschillende apparaten.

Het ips-scherm is 12,5 inch groot en de laptop beschikt via het toetsenborddock over een Intel Core-processor van "de volgende generatie". Het scherm heeft slechts een hd-resolutie. De laptop beschikt tot slot over maximaal 1 TB aan opslagcapaciteit.

Als het scherm wordt losgekoppeld gebruikt de tablet de hardware van de smartphone. De tablet heeft wel zelf maximaal 128 GB aan opslag.

De telefoon draait alleen op Android 4.4, Windows Phone is dus niet beschikbaar. Onder de motorkap is een quadcore 64-bit Intel Atom-processor te vinden die dus ook de tablet aanstuurt. De 5 inch-telefoon is de eerste die de extra krachtige chip van Intel gebruikt.

Bekijk ook de losse tablet en laptops die Asus heeft aangekondigd