Woensdag 5 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
HTC One M8

'HTC werkt aan waterdichte variant van HTC One M8'

HTC zou aan zowel een waterdichte variant werken, onder de naam Plus, terwijl een andere versie ook waterdicht zou zijn, maar een plastic achterkant heeft.
Door NU.nl/Marc Rademaker

Dat meldt de website 9to5Google.

De Plus zou een metalen behuizing krijgen, die waterdicht is, in tegenstelling tot de originele One M8. De Plus zou verder een resolutie krijgen van 2560x1440 pixels, net zoals de onlangs aangekondigde LG G3. Mogelijk komt er ook een plastic versie onder de naam Advanced, die eveneens waterdicht is, maar goedkoper moet zijn.

Volgens eerdere geruchten zou HTC een plastic variant van de HTC One M8 uit willen brengen, onder de naam Ace. Destijds was er echter geen sprake van een waterdichte behuizing. Volgens dat gerucht kondigt HTC de Ace op 3 juni aan.

Ook doen er al geruchten de ronde over een HTC One M8 Prime. De kans is aanwezig dat Plus slechts een andere naam is voor Prime, maar 9to5Google merkt wel op dat hun bronnen andere specificaties toedichten aan de Plus. Zo zou de Plus geen duo-camera hebben, terwijl gelekte beelden van de Prime wel een duo-camera tonen.

Op dit moment bracht HTC alleen de HTC One M8 en de HTC One Mini 2 officieel uit. Met een waterdichte variant zou HTC het voordeel van de Galaxy S5 en de Sony Z2 teniet doen, die beiden waterdicht zijn.


Lees meer over:

htc

Aanbevolen artikelen