Volgens Jimmy Iovine, samen met Dr. Dre oprichter van Beats Music, zijn de oordopjes die Apple meelevert met zijn telefoons 'slecht'.

Dat zei Iovine tijdens Code Conference, georganiseerd door de website Recode.

"Apple maakt de oordopjes alleen om ervoor te zorgen dat de machine werkt. Maar als je bijvoorbeeld naar Apocalypse Now luistert, dan klinkt de helikopter als een mug." Volgens Iovine heeft Beats het dan ook veel beter voor elkaar met zijn koptelefoons, die met name bekend staan om de volle bass die ze produceren.

Eddy Cue, hoofd van iCloud en iTunes, leek het deels eens te zijn met Iovine. "Wij leveren de beste oordopjes die meegeleverd worden in de doos." Betere oordopjes zouden simpelweg meer geld kosten. Verder zei Cue dat "Apple dit jaar met de beste producten komt sinds de 25 jaar dat ik er werk".

De verwachting is dat Apple dit jaar nog twee nieuwe iPhones en nieuwe tablets zal introduceren. Voorafgaand aan het gesprek werd bekend dat Apple Beats overneemt voor 3 miljard. De overname van Beats zal echter pas in september afgerond kunnen worden. De vraag is dan ook of Apple tegen die tijd al gebruik kan maken van de technologie van Beats.

Hoe Beats sluw, slim en snel populair werd

iPhone 6: Alle geruchten over en foto's van de grotere iPhone op een rij